Fisk i fad er en dejlig ret, der står og passer sig selv.
Til 4 personer Tilberedningstid: 30 minutter
#
500 g ferske eller løsfrosne fiskefileter eller blokfrosset
fisk
30 g smør
peber fra kværn
frisk eller tørret dild
1 citron
1 ds (225 g) champignonsuppe
75 g reven ost (Grana eller emmentaler)
*
1. Tænd for ovnen (225 °C).
Læg fiskefileterne taglagt i et smurt, ovnfast fad.
Fisk, der er blokfrosset, skal først skæres i 1-1½ cm
skiver.
2. Læg resten af smørret over fisken i klatter.
Drys med peber og dild efter smag.
Dryp med citronsaft.
3. Hæld champignonsuppen over fisken (den skal ikke
fortyndes).
Sæt fadet i den varme ovn og lad retten »bage« i 20 min.
4. Drys den revne ost over fisken, der sættes tilbage i
ovnen, til osten er smeltet og gylden.
Pas på, ost branker nemt!
5. Retten serveres i fadet med tilbehør af løse ris eller
brød. Evt. også salat.