Efter at have prøvet denne variant af fisk og kartofler, vil
du aldrig mere købe færdigpaneret frossen fisk. • Torsk og kuller er meget
mager fisk.
• Lad kartoffelskallen sidde på, så far du yderligere fibre
og næringsstoffer.
Forberedelse i 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til "Fish 'n' chips"
500 g frisk eller frossen torsk eller kuller
1 spsk olie
1 æggehvide
1 dl rasp
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk salt
"Chips"
600 g kartofler
2 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk olie til bagepladen
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C. Smør en bageplade med 1 spsk olie.
Pisk æggehviden sammen i en dyb tallerken. Skær fisken i 3 ½
cm brede strimler.
2 Skrub kartoflerne og skær dem i 2 ½ cm brede både.
Læg dem i en skål og bland dem med olie og salt.
Læg kartoffelbådene på den smurte plade og steg i ovnen, ca.
30 min, til de er gyldne.
Vend dem en gang.
3 Bland rasp, peber og salt i en dyb tallerken. Bland det
godt.
Dyp fiskestykkerne i æggehvide og dernæst i raspblandingen.
Tryk paneringen til, så fisken dækkes helt.
4 Opvarm 1 spsk olie på en stor stegepande ved god varme.
Læg fisken på og steg i ca. 5 min, til fisken er gylden.
Vend en gang.
Hold fisken varm til serveringen.
Server med kartoflerne til.
Tips & råd
Tænk på at friske fiskefileter har et lille ben længst oppe
i midten af fileten.
Fjern benet og skær derefter fisken i 3½ cm store stykker.
Skær kartoflerne på langs i 2½ cm store både.
Skær så alle både får cirka samme størrelse, så bliver de
møre på samme tid.
PR. PORTION: Energi: Kcal 344 = kJ 1444
Kulhydrat 33 g Protein 26 g Fedt 12 g (31%) Fibre 4 g