500 g Filet Royal
salt og peber
1 spsk smør
Fyld til Filet Royal:
1 løg
150 g champignon
1 spsk smør
2 spsk frisk timian eller 2 tsk tørret
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
1 citron
Rødbedesalat:
3 spsk græskarkerner
300 g rødbeder
½-1 fed hvidløg
1 spsk balsamico
2 spsk olie
persille - helst bredbladet
Tilbehør:
1 kg små kartofler
Fyldet:
Hak løget fint. Hak champignon groft.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
Svits løg og champignon på panden et par minutter.
Smag svampeblandingen til med finthakket timian og estragon, revet
citronskal af ¼-½ citron samt salt og peber.
Kødet:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider.
Lav et hul midt igennem kødet med en skarp kniv.
Kom svampeblandingen ind i kødet fx med en teske.
Læg kødet i et ovnfast fad. Stil det i en kold ovn.
Tænd ovnen på 160°C og lad kødet stege ca. 45 minutter.
Skær kødet i otte tykke skiver ved servering.
Salaten:
Rist græskarkernerne på en tør pande.
Skræl rødbeder og riv dem meget fint.
Riv hvidløg fint. Rør hvidløg, balsamico, olie, salt og peber sammen.
Hæld det over rødbederne og bland det med græskarkerner og
persilleblade.