Denne kalve-, svinekød, spinat og ost 'gourmet meatloaf' er
helt sikkert et lækkert stykke over resten. En blanding af kalvekød og svinekød
er rullet op med smukke spinat-, chorizo- og skinkelag, med ost og forårsløg. Denne
opskrift er rigtig god at fryse, så lav en til nu og en til at fryse og nyde en
anden dag!
#
500 g kalve- og flæskekød
90 g friske brødkrummer
4 æg
2 spsk hakket persille
12 store spinatblade
125 g chorizo pølser
4 skiver parmaskinke
4 hakkede forårsløg
2 spsk frisk revet parmesan
2 tsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
2 ½ dl cremefraiche
2 spsk dijonsennep
salt, peber
*
Kalve- og flæskekød røres godt sammen med 30 g brødkrummer, 2 æg (sammenpisket) samt persillen.
Den sammenrørte fars lægges på folie ca. 25x20 cm. og flades ud så den kan rulles.
Herpå lægges i flg. rækkefølge: spinatblade, chorizo i skiver og parmaskinke.
Resterende brødkrummer, forårsløg, parmesan, citronskal, de 2 sammenpiskede æg samt 2 spsk citronsaft røres sammen og lægges som en masse på den udfladede fars.
Fars med fyld rulles sammen til en roulade og lægges med sammenføjningen nedad i en bradepande med bagepapir.
Bages i ovn med folie over i 30 min ved 225 °C.
Derefter tages folien af og bages yderligere i 5-10 min.
Der pyntes med den sammenrørte cremefraiche og dijonsennep.
Tips: Som tilbehør kan spises, alt efter season: nye kartofler, kogt blomkål, ris, grønt samt brød.