500 g hakket svinekød 10-12%
1 æg
3 spsk hvedemel
1 revet løg
mælk
500 g gulerødder
20 g smør/margarine
1 dl vand
timian
oregano
Rør kødet sejt med lidt salt. Tilsæt æg, hvedemel, revet løg, peber og mælk til farsen har en fast konsistens (lidt tyndere end til frikadeller).
Lad farsen stå køligt mens følgende laves:
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver.
Dampes i gryde med vand og smør samt salt, timian og oregano efter smag.
Smør en rugbrødsform med lidt smør og kom halvdelen af farsen i.
Smør farsen lidt op af siderne på formen.
Læg de dampede gulerødder oven på farsen.
Den resterende fars ligges nu ovenpå igen som låg.
Sættes i en 175°C varm ovn og steger/bager i ca. 1 time.
Serveres fx. med nye danske kartofler med persille-smør-sauce.