2 store auberginer
saften af 1 citron
4 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
500 g hakket lammekød
1 spsk koncentreret tomatpure
½ tsk stødt kanel
1 knsp. stødt nellike
salt og peber
1 kg tomater
1 dl bouillon
Auberginerne vaskes og halveres på langs.
Den lange stilk fjernes, og skærfladerne pensles med citronsaft.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Lad olien blive varm på en stegepande og lad halvdelen af løgene og
hvidløgene gyldne heri.
Kom det hakkede kød på panden og steg det, til det bliver grynet.
Tag panden af varmen, rør tomatpure og krydderier i det hakkede kød
og smag til med salt og peber.
Udhul forsigtigt de halve auberginer med en spids ske og fyld dem med
kødmassen.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker.
Auberginekødet, som er taget ud af skallerne, hakkes fint og blandes
med tomaterne og resten af løg og hvidløg.
Rør bouillonen i og smag til med salt og peber.
Denne tomatblanding hældes i et stort ovnfast fad eller bradepande.
De farserede auberginer stilles side om side oven på tomatblandingen, og fadet sættes i en 200-225ºC varm ovn på midterste ribbe i ca 40
minutter.
Hertil passer godt bondebrød