600 g lammebov (evt bede- eller fårebov)
smør eller margarine
750 g kartofler
2 løg
1 gulerod, skåret i skiver
salt og friskkværnet peber
1 tsk kommen
½ tsk merian
1 bdt klippet persille
1 bouillonterning
3 spsk tomatpuré
Tilbehør: rugbrød
*
Skær kødet i terninger på størrelse med hugget sukker og brun dem let i smør eller margarine.
Læg dem lagvis med tynde kartoffelskiver i smurt, ildfast fad og drys hakkede løg, salt, peber, kommen, merian og persille mellem lagene.
Sørg for, at første og sidste lag bliver kartofler.
Opløs bouillonterningen i 2,5 dl kogende vand og tilsæt tomatpuré.
Hæld det over ingredienserne i fadet og dæk med låg eller alufolie.
Stil fadet ind i en 225°C varm ovn i ca. 45 minutter, fjern låget og lad det stå i ovnen i endnu 10-15 minutter.
Server rugbrød til.