Logo

Enebærglaseret andebryst med selleripuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Enebærglaseret andebryst med selleripuré

Andebryster:

2 andebryster
1 dl kirsebæreddike
2 spsk honning
Et par kviste timian
2 fed hvidløg
5-6 knuste enebær

Selleripuré:
600 g selleri
5 dl sødmælk
2 stænger fintsnittet bladselleri
Muskatnød
Salt og peber

 

Andebryster:

Andebrysterne frigøres for de største sener og skindet ridses.

Andebrysterne lægges med skindsiden nedad i en kold pande og sættes på komfuret på medium varme - langsomt vil fedtet smeltes fra, og skindet bliver sprødt.

Vend brysterne og steg dem mørkt gyldne på kødsiden, for nu er panden varm.

Krydr med salt, peber og enebær på skindet.

Panden afkoges med kirsebæreddike til væden næsten er væk, honningen smeltes ud i panden og andebrysterne glaseres kort heri, dvs. kødet coates på alle sider i den sur-søde lage.

 

Selleripuré:
Skær den skrællede selleri i mindre stykker. Afskal hvidløgene.

Kog begge dele helt møre i mælken.

Purér selleri med lidt af mælken og smør efter lyst.

Smag til med fintsnittet bladselleri, salt, peber og muskatnød.

 

Lad kødet hvile lunt, indtil det skæres ud og anrettes med selleripuréen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her