400 g dyresmåkød i tern
10-15 skalotteløg
1 gulerod
250 g champignon
smør
salt
peber
6-8 stødte enebær
2 dl rødvin
1 dl fond eller bouillon
2 dl piskefløde
1-2 spsk rønnebærgelé
Giv skalotteløgene et opkog, skyl dem i koldt vand og pil dem.
De skrællede gulerødder skæres i tern, svitses i lidt smør sammen med løgene og de rensede champignon.
Lad det stege under omrøring i nogle minutter.
Dyrekødet brunes i smør i en gryde og krydres med salt og peber.
Hæld bouillon og rødvin ved og tilsæt de stødte enebær.
Bland de svitsede grønsager med kødet og lad det simre i 30-40 min. Tilsæt fløden og smag til med lidt gelé og flere krydderier, hvis nødvendigt.
Tilbehør:
Serveres med små, smørstegte kartofler og en let waldorff salat med
æbler og bladselleri vendt i cremefraiche krydret med salt, peber og
citron.