Dorade er en meget delikat og lækker fisk, der i Sydeuropa
betragtes som en delikatesse. Doradens smag overrasker virkelig meget, da dens
kød af magert. Den har en meget genkendelig smag af grillet makrel, og kødet er
meget saftigt og mørt.
1 fisk til 2 personer
# Ingredienser:
1 hel dorade, renset (eller anden hel fisk)
1 citron
1 håndfuld persille
1-2 hvidløg
1 spsk frisk ingefær i skiver
salturt
ramsløg
chili
smør
olie
salt og peber
Spidskål - Mango - Mynte:
½ spidskål
1 dusk mynte
1 granatæble
1 mango
vinaigrette
evt. sesamfrø
Vinaigrette:
(oliven)olie
balsamicoeddike
chili
revet citronskal
salt og peber
*
Fremgangsmåde:
Rids skindet på fisken (derved er det nemmere at kontrollere
tilberedning og at få skindet af til sidst).
Lav en "båd" af folie til fisken.
Kom olie og citronskiver i båden.
Fyld fisken med urter, ingefær, citron i skiver, snittet chili og hvidløg.
Bank en gang på salturten for at frembringe mere smag, og
slut af med masser af smør indeni og ovenpå.
Bag fisken ved 100 °C i 35-45 min. (afhænger af størrelsen) i forvarmet ovn.
Fisken er færdig, når der kommer hvidt creme op af ridserne (fiskens protein
der bliver nedbrudt) eller hvis kødet falder fra hinanden i flager når du
trykker på fisken.
Spidskål - Mango - Mynte:
Snit spidskål i strimler så fint som muligt.
Hak mynten groft.
Skær mango i ca. 1½ x 1½ cm tern.
Tag kernerne fra granatæble.
Bland godt.
Vinaigrette:
Snit chili i skiver og ryst det hele godt sammen og smag til.
Bland godt med salaten lige inden servering.
Server fisken med spidskål, mango, myntesalat.