Logo

Den Sorte gryde med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den Sorte gryde med oksekød

 

Mørbradgryde når den er allerbedst! Den sorte gryde er en gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grønsager.

4 personer

 

#

Ingredienser til Den sorte gryde:

600 g mørt oksekød, fx okseinderlår eller mørbrad

1 pakke bacon i tern

1 løg

50 g smør

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 dl stærk kaffe

250 g champignon i halve

4 dl piskefløde 38% eller cremefine

2 dl tomatketchup

1 dl hvid eller brun rom (evt snaps)

 

kviste af kruspersille

1 kg kartofler - lavet til kartoffelmos

*

Sådan laves Den sorte gryde:

Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.

Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig i smørret.

Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser.

Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.

Smag til.

 

Tips: Lidt cocktailpølser der er skåret op så de ligner en blæksprutte kan tilsættes.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 14.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her