Mørbradgryde når den er allerbedst! Den sorte gryde er en
gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grønsager.
4 personer
#
Ingredienser til Den sorte gryde:
600 g mørt oksekød, fx okseinderlår eller mørbrad
1 pakke bacon i tern
1 løg
50 g smør
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl stærk kaffe
250 g champignon i halve
4 dl piskefløde 38% eller cremefine
2 dl tomatketchup
1 dl hvid eller brun rom (evt snaps)
kviste af kruspersille
1 kg kartofler - lavet til kartoffelmos
*
Sådan laves Den sorte gryde:
Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke.
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig i
smørret.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige
ingredienser.
Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
Smag til.
Tips: Lidt cocktailpølser der er skåret op så de ligner en
blæksprutte kan tilsættes.