Ingredienser:
En mellem/stor kylling
250 gram smør
8 stilke frisk timian
1 citron
180 – 300 gram fint køkkensalt
3 – 5 liter vand
Redskaber:
En balje eller lignende beholder
Et stegetermometer
Varmluftovn
Fremgangsmåde:
Først skæres eventuel opbinding af kylling fra og benene
rykkes fra hinanden, således at kyllingen bliver gennemvarm over det hele.
Husk at fjerne eventuel pose med indmad ind i kyllingen.
Så lægges kyllingen i balje eller liggende og overhældes med
saltvand i blandingsforholdende 60 gram fint køkkensalt til hver liter vand der
benyttes.
Det er vigtigt at overholde blandingsforholdende, da det
giver det bedste resultat.
Dæk baljen med husholdningsfilm og kom den i køleskabet til
dagen efter.
Tag kyllingen op ad baljen og dub den tør med køkkenrulle,
herefter kommes timian og citron ind i kyllingen.
Nu smøres kyllingen ind i smør, så det dækker hele
overfladen.
Nu sættes kyllingen i forvarmet ovn (90 grader) i 1½ time.
Nu skal kyllingen hvile i 45 minutter.
Når kyllingen har en kernetemperatur på mellem 60 og 70
grader - pensles den med sin egen saft og sættes den sættes i ovnen ved 250
grader i 10 minutter.
Derved fåes farvet og sprødt skin, krydr med slat og peber.
Nu er der er ikke andet at sige end velbekomme med verden
bedste og mest saftige kylling.