Lav denne hurtige og magre ret til frokost eller som
tilbehør til en hovedret. Et spændende alternativ til pasta og ris. Magert • Couscous indeholder intet kolesterol • Gulerødder
indeholder betakarotin, som er nødvendigt for øjnene og synet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Couscous med grønsager
2 store gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
6 forårsløg
1 tsk frisk reven ingefær
½ tsk friskkværnet peber
1,2 l grønsags- eller hønsebouillon
5 dl couscous
* Fremgangsmåde:
1 Skræl gulerødderne og skær dem i små tern, ca. ¼ cm på
hver led.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær forårsløgene i tynde
skiver.
2 Læg gulerødder, løg, hvidløg, forårsløg, ingefær og peber
i en gryde.
Hæld bouillonen på og bring det i kog.
Hæld couscousen i lidt ad gangen under omrøring.
3 Bring det i kog og dæmp varmen.
Lad det simre i 5 min.
4 Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 min, til væsken
er absorberet.
Rør rundt med en gaffel inden servering.
Tips & råd
En mirepoix er en blanding af fint ternede gulerødder, løg,
selleri og urter.
Terningerne skal være lige store og lette at koge på kort
tid.
Couscous er en slags pasta lavet af durumhvede. Couscous kan
serveres varmt eller koldt med en urtedressing i en salat, eller sødet med fx
appelsinjuice i en dessert.
MIKROOVNSTIPS
Forbered grønsagerne som opskriften anviser. Læg grønsagerne
i en mikro-egnet skål og hæld bouillonen over. Læg låg på. Sæt ind i mikroovnen
og varm på høj effekt i 3-4 min, til bouillonen koger. Tilsæt couscoussen under
omrøring og kog i mikroovnen i 5 min.
Tag skålen ud og lad den stå i 5 min. inden låget tages af.
Rør couscoussen luftig med en gaffel.
PR. PORTION: Energi: Kcal 315 = kJ 1323
Kulhydrat 61 g Protein 11 g Fedt 3 g (9%) Fibre 2 g