Kan gruges som forret eller hovedret
Dej:
180 g hvedemel
60 g valnødder
100 g smør
1 tsk bordsalt
1 spsk vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
½ pose frisk basilikum
bordsalt og peber
3 spsk olivenolie
3 squash
Pynt: 30 g valnødder
Æggemasse:
3 æg
1 ½ dl cremefraiche 18%
50 g emmenthaler
A. Dej: Sigt melet, tilsæt hakkede valnødder og smuldr smørret i.
Tilsæt salt og saml dejen med vand.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærtebund.
Forbag bunden ved 200°C i 10 min.
B. Fyld: Riv courgetterne (squash) groft og skær forårsløgene i skiver.
Svits forårsløgene i olien, tilsæt courgetterne og lad dem stege i 3-5 min.
Krydr med hakket basilikum, salt og peber.
C. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
Pisk æg, cremefraiche og ost sammen og hæld æggemassen over fyldet.
D. Pynt tærten med hakkede valnødder og bag den færdig ved 200°C i 35 min.
Tips: Brug evt. en færdigkøbt tærtedej.