1 tsk revet ingefær
2 fed hvidløg, skåret meget fint
1 tsk stødt koriander
sort peber, spidskommen og chili peber
1 kop yoghurt naturel
1 tsk salt
saft af 1 citron
1 knivspids te eller safran
1 spsk tomatpuré
1 kg kyllingebryst skåret i tern
1 mellemstort løg, hakket
A. Blend godt alle krydderier i en skål, og lad kyllingen marinere i mindst 3 timer
Kan gøre natten over.
B. Fjern kyllingen fra marinaden ved at skrabe det overskydende af.
C. Varm olien og steg løgene klare.
Steg kyllingestykkerne med løgene
Når de er gyldne, tilsæt saucen/marinaden
Smag til med salt og peber
Du kan justere farven, tilføje mere krydderi (rødere) eller mere safran (mere gul)
D. Lad det koge over svag varme i 10 minutter
Rør jævnligt for at undgå at det brænder på.
E. Hvis du vil have mere sauce, tilsæt den resterende yoghurt
Serveres med gule (karry) ris, pitabrød eller med en kombination, der virker godt.
En kylling karry eller kylling masala er lige så udbredt i indisk madlavning, som æbletærte i amerikansk madlavning. Der er mange forskellige Masala, men vælg bare denne blanding af krydderier - and off you go.
Dette er en meget basal kylling masala, som jeg elsker, fordi den er temmelig ubesværet. Det, der adskiller kylling masala fra kylling karry er kødstykkernes størrelse og tykkere konsistens.
Selvom du aldrig har kogt indisk før, bør du allerede have de fleste af de krydderier. Hvis du mangler at købe nogen af dem, så det absolut besværet værd.