50 g reven kokosnød, frisk eller tør kokosmel
1 ½ dl mælk
12 kyllingelår
hvedemel
ca. 2 spsk stærk madraskarry
100 g smør
1 ½ dl hønsebouillon
2 faste mangoer
Kokosmælk:
Bland kokos med 1 ½ dl kogende mælk og lad blandingen trække i 15 min.
Blandingen hældes i en si, beklædt med tyndt stof. (passerstykke)
Lad væden dryppe af, pres kokosmelet godt ud og vrid evt. klædet.
Gem væden og kassér kokosmassen .
Kyllingelår:
Lav et snit rundt om "ankelen" på hvert kyllingelår.
Skær igennem til benet og fjern skind og brusk.
Træk de lange "flipstivere" sener ud - brug fingre og pincet eller tang.
Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i hvedemel (i en plastpose).
Brun lårene på alle sider i halvdelen af smørret på en pande.
Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den.
Svits 2 spsk karry i smørret.
Spæd med bouillon og kokosmælk og kog saucen op under omrøring.
Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både.
Læg mangostykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over.
Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200°C varme ovn i ca. 35-40 minutter.
Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.
Tips: Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med 1 ½ dl kokosmælk fra dåse eller piskefløde.