Tomatsauce:
3 ds hakkede tomater
3 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
3 tsk sukker
olivenolie
salt, peber
Bechamelsauce:
25 g smør
3 spsk hvedemel
½ l mælk
salt, hvid peber
revet muskatnød
Cannelonni:
1 pk friske lasagneplader
500 g frossen helbladet spinat
2-300 g skrællet revet gulerod
400 g hytteost
muskatnød
salt, peber, kanel
revet parmesanost
Tomatsauce: Hvidløg renses og snittes fint.
Olien varmes i en gryde og de snittede hvidløg kommes i, varmes og vendes uden at de tager farve.
Tomaterne kommes i sammen med sukker og det hele simrer ved svag varme i 15 minutter.
Bechamelsauce: Smørret smeltes, melet piskes i.
Mælken tilsættes lidt efter lidt, og der piskes grundigt hver gang.
Det er vigtigt at saucen ikke klumper. saucen simrer ved svag varme i 10 min.
Smag til med hvid peber, salt og revet muskatnød.
Cannelonni: Spinaten tøes op og drypper godt af i si eller dørslag. Gulerødder, hytteost og spinat blandes og samges til med krydderierne.
Skær lasagnepladerne ud på 15x11cm.
Ostefyldet lægges langs den bredeste kant på hver af pladerne i et jævnt lag med en spiseske, således at pladen kan rulles om fyldet.
I et smurt ovnfast fad lægges tomatsaucen i bunden, derefter
lasagnerullerne med sammenføjningen i bunden, så bechamelsaucen ovenpå
og drys med revet parmesanost.
Bag retten midt i ovnen ved 200ºC i ca. ½ time.
Server retten med et godt stykke grovbrød og en lækker salat til.
Server en god italiensk rødvin til.
Tips: Retten mætter meget. Den er god at servere hvis man får gæster
der er vegetarer.