12 tyndeskiver ferskrøget laks á 25 g
Mousse:
100 g røget laks
2 spsk mælk
1 dl fiskefond
2 blade husblas
salt og peber
lidt tabasco
1 ½ dl piskefløde
Dildskum:
1 spsk hakket dild
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl kærnemælk
salt og peber
Pynt:
Lidt blandet salat
100 g lakserogn eller stenbiderrogn
lidt dild
Tilbehør: brød
Udblød husblasen i koldt vand. Blend den røgede laks til moussen helt fint med 1-2 spsk mælk.
Passér den evt. gennem en sigte.
Lun fiskefonden og smelt husblasen heri.
Rør den med den blendede laks.
Smag til med salt, peber og lidt tabasco. Afkøl laksemassen.
Vend den stiftpiskede fløde i laksemassen til en jævn creme.
Bred lakseskriverne ud på et eller to stykker madfilm, så de overlapper hinanden.
Læg laksemoussen på den lange led.
Rul filmen om rullen som til en roulade.
Pres den let fast, efterhånden som den rulles.
Luk filmen om rullen som en "knallert" og pres den godt sammen.
Læg rullen i køleskabet 4-5 timer, inden den skæres på skrå i korte stænger.
Rør og blend ingredienserne til dildskummet sammen
Denne ret kan tilberedes i godt tid.
Rullerne har godt af at ligge i køleskabet natten over, så den kan sagtens tilberedes dagen før.
Husk dog, at dildskummet skal blendes igennem lige ind serveringen, så det serveres skummende.
Tips: Man kan også lave en dressing fremstillet af cremefraiche 18%, hakket dild, citronsaft og salt. Denne kan fremstilles på forhånd.