En variant over den traditionelle lasagne - pastapladerne bliver her brugt til at lave 'cannelloni', som betyder 'store rør' på italiensk.
500 g frossen, helbladet spinat
2 finthakkede løg (ca. 200 g)
1 spsk olie
100 g smuldret fetaost 40+
1 tsk salt og 1 knsp peber
1 ds. hakkede, flåede tomater (400 g)
200 g friske pastaplader
3 spsk majsstivelse
4 dl letmælk
1 tsk salt og ½ tsk hvid peber
50 g revet ost 45+
Tænd ovnen på 180°C.
Tø spinaten op, evt. i en mikrobølgeovn, vrid den for væde og hak spinaten.
Sauter spinat og løg i olien ved jævn varme i ca. 3 min.
Lad spinat- og løgblandingen afkøle lidt, bland fetaosten i og smag evt. til med salt og peber.
Fordel de flåede tomater i et smurt ovnfast fad.
Skær pastapladerne ud i ca. 7,5 x 15 cm.
Læg en stor skefuld spinat-fetablanding på hver pastaplade, rul dem sammen fra den korte led og læg dem med sammenføjningen nedad i fadet med tomaterne.
Rør majsstivelsen ud i mælken i gryde og bring saucen i kog under omrøring.
Kog saucen i 2 min. og smag til med salt og peber.
Fordel den hvide sauce over cannellonierne, så de er helt dækket af saucen.
Drys med osten.
Bag retten i ovnen til osten er gylden, 25-30 min. Server med brød.
Tips: Opskriften kan også laves som lasagne. Skær de friske pastaplader ud, så de passer til et ovnfast fad og læg pladerne lagvis med spinat-fetablandingen og den hvide sauce, afslut med et lag hvid sauce og revet ost.
Grønsager pr. person: ca. 275 g