Cajunmarinaden er
kraftigt krydret og god til kyllingelår. Med friske majskolber og en rissalat
får man dejlig mad med masser af god energi.
Arbejdstid: 40 min.
+ tid til optænding. Marineringstid: ca. 3 timer. Grilltid: ca. 40 min. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Cajunmarinerede
kyllingelår med majs og rissalat:
6 kyllingeunderlår
eller 2 hele kyllingelår
Cajunmarinade:
3 spsk olie
3 spsk tomatpuré
½ spsk vineddike
1 fed hvidløg
(knust)
1 tsk havsalt
1 tsk stødt sort
peber
1 tsk stødt
cayennepeber
1 tsk stødt
allehånde
½ tsk stødt kanel
1 spsk frisk timian
eller 1 tsk tørret
Grøn rissalat:
150 g løse ris
150 g grønne bønner
1 bundt persille
1 spsk olie
2-3 spsk citronsaft
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
2 friske majskolber
lidt olie
*
Sådan laves Cajunmarinerede
kyllingelår med majs og rissalat:
Rør ingredienserne
til cajunmarinaden sammen.
Bland marinade og
kyllingelår i en frysepose og læg det i køleskabet 2-3 timer.
Kog risene efter
pakkens anvisning.
Rens bønnerne, skær
dem i små stykker og læg dem på risene de sidste 5 min. af kogetiden. Hæld ris
og bønner i en skål og lad dem køle af.
Skyl persillen
grundigt og hak den med en kniv.
Rør persille og olie
i rissalaten og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd grillen mindst
en halv time, før der skal grilles.
Når grillen er klar:
Pensl majskolberne med olie og grill dem på alle sider.
Brun kyllingelårene
på alle sider.
Steg videre ved
lavere varme (sæt risten højere over gløderne), til kødet er gennemstegt i alt
30-40 min.
Server
kyllingelårene med grøn rissalat og grillet majskolbe.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------