Foran lakseburger med reje/ dildcreme og bagved torskeburger
med hjemmerørt remoulade.
Server en lækker burger med fisk. Vi giver to opskrifter; en
med laksefilet og en med hakket torsk.
Lakseburger med
reje/dildcreme.
En rigtig lækkerbisken med sprødstegt saftig laks og en
frisk dildcreme.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
275 g laksefilet
salt og peber
½ spsk olie
Reje/dildcreme:
1 dl cremefraiche 18%
½ rødløg (finthakket)
75 g pillede rejer
frisk dild (fintsnittet)
salt og peber
Endvidere:
2 boller/brød
2-4 salatblade
*
Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande
med lidt olie 3-4 min. på hver side.
Reje/dildcreme: Rør cremefraiche sammen med rødløg, rejer og
dild og smag til med salt og peber.
Rist brødet let.
Bryd laksen i flager og anret på brødet med salatblade og
reje/dildcreme.
Torskeburger med
remoulade
Her er brugt håndhakket fisk. Burgeren kan også tilberedes
med fiskefars.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g torske- eller lyssejfilet
salt og peber
2 spsk hvedemel
smør og olie
Remoulade:
50 g
mayonnaise
1 dl
fromage frais eller cremefraiche
1 spsk dijonsennep
3 spsk hakkede cornichoner (eller syltede agurker)
1 spsk kapers
2 spsk finthakket løg
2 spsk hakket persille
salt og peber
Endvidere:
2 burgerboller
2-4 salatblade
evt. agurk og tomat
*
Remoulade: Rør mayonnaise og fromage frais sammen med
dijonsennep og tilsæt alle de hakkede ingredienser.
Smag til med salt og peber.
Befri fisken for evt. skind og ben og hak den groft med en
kniv eller i en foodprocessor.
Ælt det sammen med salt og peber og form det til 2 bøffer.
Vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og olie 3-5
min. på hver side.
Anret i let ristede boller med salatblade og remoulade.
TIPS: Du kan også bruge færdigrørt fiskefars og stege som
flade bøffer i stedet for som frikadeller.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin