640 g fiskefileter
2-3 gulerødder
1 porre
½ gulpeberfrugt
saft af ½ citron
2 stilke persille
salt, peber, lidt estragon
Sauce
1 lilleløg
2 gulerødder
100 g selleri
½ l bouillon
krydderurter
Skyl og tør fileterne og drys dem med lidt salt og dryp saft af citronen over og stil dem køligt ca. 15 min.
Rul fileterne sammen og stil dem på højkant i et ovnfast fad.
Skræl gulerødderne og skær dem i meget små terninger.
Kog dem møre i letsaltet vand, tilsat lidt peber, persillen og lidt estdragon.
De sidste 2 min. koges den fintsnittede porre og den gule peber med.
Hæld kogevandet over fisken, dæk med folie og sæt fadet i ovnen ved 190 gr. ca. 15 min
Når fadet tages ud af ovnen, hældes fiskebouillonen fra og grønsagerne drysses over fisken, som kan serveres med følgende sauce.
Kalorielet sauce:
Løg, gulerødderne, selleri rengøres og koges møre i vand ca. 30 min.
Grønsagerne blendes med lidt af kogevandet til det har en ensartet konsistens.
Mosen kommes tilbage i gryden og bouillon tilsættes.
Varmes igennem og smages til med salt og peber og krydderurter.
Saucen er meget god til både fisk kød og fjerkræ.