1 ds bov
1 pakke dybfrossen, optøet hel spinat
Kartoffelmos:
500 g melede kartofler
2-3 dl mælk
1 spsk smør eller margarine
salt og hvid peber
2 æggeblommer
2 spsk reven peberrod
smør eller margarine
*
Skræl kartoflerne og kog med så meget vand, at det dækker, uden salt.
Kog kartoflerne under låg i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå under låg i endnu 10 minutter.
Mos dem omhyggeligt og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt.
Pisk hele tiden.
Rør smør, salt og hvid peber i til sidst.
Skær kødet i skiver og læg dem taglagt i smurt, ildfast fad.
Bred spinaten over og dæk med kartoffelmosen, der er rørt op med æggeblommer og reven peberrod.
Dryp med lidt smeltet fedtstof og stil retten i en 250°C varm ovn i 15-20 minutter.