Logo

Bov i cidereddike-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en lækker efterårsgryde med bov og cider. Server gerne retten med kartoffel-æble rösti. Lækker aftensmad for hele familien. Let og hurtigt aftensmad.


Herlig efterårsgryde.

1 flæskebov (afpudset for svær og fedt)
Smør
Jordnøddeolie
12 skalotteløg
½ l halvsød cider
1 dl cidereddike
Salt og peber
2-4 kviste timian
2-3 laurbærblade
1 ½ spsk cremefraiche


Kartoffel-æble Rösti:
Kartofler
Granny Smith æbler
Citronsaft
Hvedemel
Smør
salt og peber
Friskreven muskatnød

*

Skær boven i mindre stykker og brun kødet i små portioner i smør og jordnøddeolie. Tag kødet af panden.
Kom løgene på panden og brun dem.
Tilsæt cideren og cidereddiken samt salt, peber, timian og laurbærblade.
Kom retten i en 180ºC ovn i et forvarmet fad, og retten stå i ovnen i 1 time og 15 minutter.
Bland cremefraichen med skyen fra kødet i en kasserolle til en jævn sauce.


Tilbehør:
Kog kartoflerne i 8 minutter og riv dem på rivejernets grove side.
Riv æblerne og vend dem i citronsaften.
Pres saften fra æblerne og bland dem med de revne kartofler.
Krydr med salt, peber, muskatnød.
Form blandingen til små kager, drys hvedemel over og pensl med smør.
Bag dem i en 220ºC varm ovn.
Vend dem efter 10 minutter og bag dem i endnu 10 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.089 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her