Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe/-ret, der kan fremstilles af mange forskellige slags fisk, som hvilling, stenbider, rød mulle, samt krebsdyr som hummer, languster, krebs m.fl. fx muslinger
Prøv den til gæsterne
#
1 finthakket løg
det hvide af en lille porre
2 tomater hakkede
1 stængel frisk, skåret fennikel
1 laurbærblad
1 lille kvist sar
½ tsk knust safran
3-4 fed knust hvidløg
1 dl olie
ca. 2 ½ kg blandet fisk
ca. 2 ½ l fiskefond el. vand
ca. 1 dl hakket persille
10 skiver afskorpet brød
hummerhaler, languster, rejer, krebs, muslinger (sæson)
*
Fisken gøres i stand og skæres i passende stykker, fast og blød fisk holdes hver for sig.
Krebsdyrene koges og gøres i stand.
Urter og krydderier sauteres i olie, tilsættes den faste fisk og sauteres.
Suppen tilsættes og koges nogle minutter, herefter tilsættes den bløde fisk, og suppen trækker på kogepunktet, til alt er færdigt, smages til med salt og peber samt hakket persille.
I hver suppeskål lægges en skive brød, herpå fordeles fisken og krebsdyrene, og suppen hældes over.