¾ kg lammekød fra køllen (oksekød kan bruges)
200 g fedt
¾ kg løg
3 æg
75 g hvedemel
1 fed hvidløg
salt
yoghurt eller tykmælk
*
Kødet skæres i så mange stykker, som der er personer, tilsættes salt, vendes i hvedemel og steges i fedt.
Så lægges kødstykkerne på et fad, mens løgene svitses i det samme fedt, hvorpå kødet lægges tilbage, og det hele dampes i endnu et kvarter.
Så tager man et ovnfast fad og kommer kødstykkerne og løgene heri, fylder det med vand og tilsætter salt og peber.
Fadet skal stå i ovnen, indtil halvdelen af væsken er kogt væk og kødet er blevet mørt.
Til sidst røres æggene ud, tilsættes salt og hældes over, og retten skal stå yderligere et øjeblik i ovnen, inden den serveres fra det ovnfaste fad. Yoghurt eller tykmælk serveres til.
Man kan med fordel lave retten med porrer og/eller spinat.
Tips: Denne Bosniske specialitet skal helst tilberedes af lammekød.
Uden for Bosnien findes den også i andre egne med får, ofte uden æg, men sjældent uden yoghurt eller tykmælk.
Den kan tillaves med bønneblade eller vinblade.