Logo

Boller i skarp sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Let opskrift på boller i en chilisauce. Gør eventuelt sauce mere skarp ved at tilføre et glas madeira til sauce. Hurtig og billig aftensmad. Velbekomme.


500 g hakket kalve og svinekød
evt. 1 finthakket løg
1 æg
1 tsk salt
½ tsk peber
½ l. bouillon
50 g smør
50 g hvedemel
¼ tsk stødt chilipeber
evt. 1 lille glas madeira.
evt. 2 æggeblommer

*


Rør kødet med løg, æg, salt og peber og lad farsen hvile ½ time.
Bring bouillonen i kog.
Form kødbollerne 3-4 cm i diameter ved hjælp af en spiseske.
Læg forsigtigt bollerne i vandet som kun må simre.
Lad dem stå i det simrende vand i ca. 10 minutter.

Tag dem op og hold dem varme.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Tilsæt langsomt kogende suppe, som kødbollerne har været kogt i, samt chilipeber.
Chilipeberen kan evt. udrøres i et lille glas madeira.
Pisk i saucen og smag den til med salt og peber.
Leger eventuelt saucen med de 2 æggeblommer, når den er taget af blusset.

Vend til sidst bollerne i saucen og kom resten i et varmt serveringsfad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her