Logo

Boller i karry med løse ris og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her har vi en klassiker fra middagsbordet. Boller i karry er en let og hurtig ret - perfekt til aftensmad for familien. Her serveres retten med ris og ærter, men andre grøntsager kan også bruges.

400 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)

salt og peber

1 løg i små tern

4 spsk hvedemel

1 æg

1 dl minimælk

1 l vand

1 bouillonterning

Sauce:

1 tsk flydende fedtstof

1 tsk karry (alt efter, hvor kraftig sauce, man ønsker)

1 løg, finthakket

1 peberfrugt i små tern (kan undlades)

ca. 3 spsk majsstivelse

5 dl suppe fra kødbollerne

1 dl minimælk

salt og peber

Tilbehør: løse ris med ærter

2 dl (rå) brune ris

200 g frosne ærter

*

*

Svinekødet røres sammen med salt, peber og løg.

Hvedemel og æg røres i og farsen røres lind med mælk.

I en gryde bringes vand med bouillonterning i kog.

Kødbollerne formes med en ske og sættes i det kogende vand, de simrer ved svag varme i 10-15 min.

Den mængde suppe, der skal bruges til saucen, sigtes fra kødbollerne.

I en saucegryde blandes fedtstof og karry, karryen ristes, løg og peberfrugt tilsættes og ristes sammen med karryen.

Suppe fra kødbollerne tilsættes, og saucen koges op.

Majsstivelsen røres op i lidt vand, og saucen jævnes med blandingen.

Saucen småkoger ca. 5 min.

Mælk tilsættes, og saucen varmes igennem og smages til med salt.

Kødbollerne hældes i saucen.

Kog risene efter anvisning på posen, tilsæt ærter, så de koger med de sidste 5 min.

Smag til med salt og peber.

Pr. portion: 430kcal -1798kJ Fedt: 10 g Kulhydrater: 51 g Protein: 30 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her