400 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
salt og peber
1 løg i små tern
4 spsk hvedemel
1 æg
1 dl minimælk
1 l vand
1 bouillonterning
Sauce:
1 tsk flydende fedtstof
1 tsk karry (alt efter, hvor kraftig sauce, man ønsker)
1 løg, finthakket
1 peberfrugt i små tern (kan undlades)
ca. 3 spsk majsstivelse
5 dl suppe fra kødbollerne
1 dl minimælk
salt og peber
Tilbehør: løse ris med ærter
2 dl (rå) brune ris
200 g frosne ærter
*
*
Svinekødet røres sammen med salt, peber og løg.
Hvedemel og æg røres i og farsen røres lind med mælk.
I en gryde bringes vand med bouillonterning i kog.
Kødbollerne formes med en ske og sættes i det kogende vand, de simrer ved svag varme i 10-15 min.
Den mængde suppe, der skal bruges til saucen, sigtes fra kødbollerne.
I en saucegryde blandes fedtstof og karry, karryen ristes, løg og peberfrugt tilsættes og ristes sammen med karryen.
Suppe fra kødbollerne tilsættes, og saucen koges op.
Majsstivelsen røres op i lidt vand, og saucen jævnes med blandingen.
Saucen småkoger ca. 5 min.
Mælk tilsættes, og saucen varmes igennem og smages til med salt.
Kødbollerne hældes i saucen.
Kog risene efter anvisning på posen, tilsæt ærter, så de koger med de sidste 5 min.
Smag til med salt og peber.
Pr. portion: 430kcal -1798kJ Fedt: 10 g Kulhydrater: 51 g Protein: 30 g