150 g "kort" pasta, fx. penne
600 g blomkål i buketter
2 spsk olivenolie
2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, hakkede
80 g smør
4 spsk hvedemel
1 l mælk
200 g friskrevet parmesan
30 g snittet og frisk basilikum
5 skiver toastbrød, uden skorpe
50 g smør, smeltet
*
Ovnen forvarmes til 180ºC.
Pastaen koges mør i rigeligt, spilkogende vand.
Vandet hældes fra og pastaen stilles til side.
Blomkålsbuketterne dampes til de er netop møre.
Olivenolien opvarmes på en tefalpande.
Løg og hvidløg sauteeres ved middel varme til løget er klart.
Blandes sammen med blomkålsbuketterne i en røreskål.
Smørret smeltes i en stor gryde.
Melet røres i og massen koges kort igennem.
Mælken piskes i ad flere omgange.
Rør konstant til saucen er tyknet.
Gryden tages af blusset og der tilsættes basilikum samt 125 g af
parmesanosten.
Til sidst tilsættes blomkål, pasta og løg og der røres omhyggeligt.
Blomkålsblandingen hældes over i et ovnfast fad.
Brødet skæres i store tern og vendes i smeltet smør.
Fordeles over blomkålsblandingen.
Drys med den sidste parmesan.
Bages i 35-40 min til overfladen er gylden.