Blishøns er ikke noget nogen længere sælger. Det må man ikke. Men man må gerne få dem foræret af en jæger, og får man det kan de snildt spises.
4 blishøns, flåede og rensede
1 l sødmælk
ca. 50 g smør
ca. 50 g hvedemel
1 trekant Danablu
3-4 spiseskefulde ribsgele
salt, peber
evt. 1-2 bouillonterninger.
Blishønsene skylles godt.
Tørres i køkkenrulle og brunes i en tykbundet gryde.
Imens tilberedes en almindelig opbagning af hvedemel, mælken og smørret, smagt til med salt, peber, gele og danablu - og evt. bouillonterninger.
Opbagningen hældes over de brunede fugle så den dækker og de småsimre til de er møre - prøv efter en times tid om du kan stikke en finger i gennem låret.
Så er de der. Tag fuglene op og smag saucen til med mere gele, mere danablu, salt og peber - hvis det er nødvendigt.
Server med en god kartoffel eller kartoffelmos til, halve skiver æble eller pære kogt møre i sukkervand og fyldt med en klat gele - sådan gjorde man i gamle dage - og byd evt. en reven gulerodssalat til for at afbøde den lidt tunge og måske ikke helt sunde ret.