2 kg friske blåmuslinger
3 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
Pistou:
4 fed hvidløg
1 potte basilikum
1 bdt persille
50 g reven parmesan
1 dl olivenolie
cayennepeber, salt
Tilbehør:
forskellige salatblade
flûtes
*
Pil hvidløgsfeddene og pres dem.
Rør dem sammen med basilikumblade, persille og parmesan.
Tilsæt olien lidt af gangen, til massen er cremet.
Smag til med cayennepeber og salt.
Skyl muslingerne, kassêr eksemplarer, der ikke lukker tæt.
Pil og hak skalotteløgene og steg dem klare i en sauterpande.
Hæld hvidvin over, kom muslingerne i, læg låg på gryden og damp
muslingerne i ca. 5 min.
Kassêr eksemplarer, der ikke har åbnet sig.
Sæt ovnen på 250ºC og grill.
Tag muslingerne ud af skallerne og læg den tæt i et ovnfast fad.
Fordel pistouen over.
Gratinêr dem i ovnen ca 1 minut, lige før de skal serveres.