stegte kartofler og hvidløgsmayonnaise
700-800 g bisonkød (lårtunge eller tyksteg)
100 g soltørrede tomater
2 rødløg skåret i kvarter
Lange grillspid
Timianstilke til at binde spiddene sammen
Soya-ingefær-marinade:
3 dl soya
10 g friskrevet ingefær
10 g sesamfrø
1 fed hvidløg
Lidt Maizena udrørt i koldt vand
Lidt hakket frisk koriander
Spicy gulerødder:
300 g gulerødder i lange strimler
2 tsk salt i 1 liter vand
2 spsk flormelis
Saften af 1 lime
½ dl jomfru-olivenolie
1 fed hvidløg
1 frisk chili
Havsalt
Cayennepeber
Stegte kartofler:
4 store bagekartofler
Olie
Frisk timian
Havsalt
Hvidløgsmayonnaise:
1 dl mayonnaise
½ dl cremefrâiche 38%
1 fed hvidløg
1 spsk knuste kapers
1 spsk dijonsennep
Saften af 1 citron
Salt og peber
Strimler af gulerod og kartofler
Olie og salt
Soya-ingefær-marinade:
Marinaden tilberedes af soya, revet ingefær, sesamfrø og hvidløg, som
koges op i en gryde og jævnes med Maizenaen til en tyk, cremet
konsistens.
Når marinaden er kølet lidt af, vendes hakket koriander i.
Bisonspid:
Bisonkødet skæres i små stykker og kommes på spid skiftevis med løg og
tomater.
spiddene pensles med lidt af marinaden og grilles på en grillpande i lidt olie eller under grillen i ovnen.
Spicy gulerødder:
Gulerødderne skrælles og skæres i lange tynde strimler.
Bring en gryde med salt og vand i kog og blancher gulerødderne i ét minut. Vend de varme gulerødder i en dressing af flormelis rørt ud i limesaft og olie.
Hvidløg og chili uden kerner hakkes fint og vendes i resten af dressingen, der smages til med cayennepeber og salt.
Stegte kartofler:
Bagekartoflerne skæres i stænger og råsteges i olie til de er gyldne,
drysses med frisk timian og salt og bages møre i ovnen i 15 minutter ved
220°C. Timianstilkene gemmes.
Hvidløgsmayonnaise:
Mayonnaise og cremefraiche røres sammen med knust hvidløg, knust
kapers og dijonsennep.
Smages til med citronsaft, salt og peber.
Strimler af gulerod og kartoffel steges sprøde i olie.
Servering:
spiddene bindes sammen for oven med timianstilke, så de kommer til at
minde om en tipi.
De anrettes på tallerken, pyntes med de sprødstegte grønsager og serveres med de stegte kartofler, de spicy gulerødder,
hvidløgsmayonnaisen og soya-ingefær-marinaden a part.