Disse benløse fugle
hår fået et lille italiensk twist med parmaskinke, ag saucen er smagt til med
balsamico. Server med en mos af rodfrugter, og du har en rigtig smovse-ret.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 70 min. Fryseegnet. 4 personer.
Benløse fugle:
500 g okseinderlår i
skiver (bankekød)
2 fed hvidløg
friskkværnet sort
peber
evt. 8 stilke timian
8 skiver parmaskinke
2 spsk hvedemel
15 g smør eller 1 spsk
olie
6 dl vand
1-2 spsk balsamico
Rodfrugtmos:
½ knoldselleri
(eller 3 pastinakker eller persillerødder)
3 gulerødder
800 g kartofler
salt og peber
Drys: persille
*
BANK kødet fladt med
hånd roden eller med den flade side af en kødøkse.
HAK de pillede
hvidløgsfed fint, og drys dem på kødet.
Krydr med peber og
drys evt. med timianblade.
RUL kødet sammen,
men ikke for stramt.
Rul et stykke
parmaskinke omkring hver kødrulle, og fæstn den med en kødnål eller
tandstikker.
VEND rullerne i mel,
og brun dem på alle sider i smør eller olie på en pande eller i en stegegryde.
Tilsæt vand, og kog forsigtigt op.
Skru ned til lav
varme, og lad kødet simre ved lav varme under låg i 1 time.
SKRÆL selleri,
gulerødder og kartofler, og skær dem i grove stykker.
Kog dem helt møre i
letsaltet vand ca. 20 min.
HÆLD vandet fra grønsagerne,
og gem det.
Mos grønsager og
kartofler til en grov mos.
Spæd med lidt af
kogevandet til blød konsistens, og smag mosen til med salt og peber.
SMAG saucen til med
balsamico, salt og peber, og server de benløse fugle med rodfrugtmos og et drys
friskhakket persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin