8 bekkasiner
400 g skorzonerrødder
1 dl vand
1 tsk hvedemel
1 citron
30 g lufttørret skinke i julienne
2 spsk gåsefedt
20 g smør
½ dl Armagnac eller Eau de Vie de Vieille Prune
8 enebær
4 timiankviste samt salt, peber
Pluk bekkasinerne og tøm dem.
Gnid dem med salt ag peber og brun dem i gåsefedt i en gryde, der kan gå i ovnen.
Tilsæt enebær, timian og skinkestrimler.
Hæld Armagnac over, læg låg på og stil gryden i en 210ºC ovn i 8-10 minutter.
Skræl skorzonerrødderne og skær dem i 2 cm lange stykker og derefter i "tændstikker".
Kog rødderne al dente i vand tilsat hvedemel, så de beholder den hvide farve, saften af ½ citron og salt.
Hæld vandet fra.
Rist skorzonerrødderne i smørret lige inden servering og anret dem omkring bekkasinerne.