Logo

Basmati ris med stjerneanis og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basmatiris stammer fortrinsvis fra Nordindien. Risene er langkornede og aromatiske. Her serveres de med courgetter. Andre forslag til tilbehør kan være chutney, afdryppet yoghurt samt tyrkisk brød.

 

350 g Basmati ris
Ca. ½ liter vand + 1 tsk salt
2 hele stjerneanis
2 små stykker kanel
1 tsk mild chili
 
2 snittede forårsløg
25 g ristede pinjekerner eller snittede mandler
2 spsk friske koriander- eller persilleblade
2 små courgetter ca. 300 g
salt og peber
 
Skyl og kom risene i en gryde med vand, salt og krydderier.
Rør om og bring det hele til kogepunktet.
Lad risene snurre ved svag varme 12-14 minutter, til de er møre og har opsuget væden.
Anret risene i et varmt serveringsfad.
Skær courgetterne i lange, tynde skiver og rist dem sprød-møre på en stor slip-let pande.
Drys salt og peber på courgetterne og læg dem rundt i kanten af fadet og server med det ønskede tilbehør.
Serveres med chutney, afdryppet yoghurt naturel samt tyrkisk brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her