Bamses bøf
3 spsk mayonnaise
3 spsk cremefraiche
¼ spsk estragoneddike
salt og peber
2 spsk reven peberrod
1 knsp sukker
2-3 spsk klippet persille
4 tykke skiver okseklump eller -inderlår
smør eller margarine
2 store tomater brøndkarse
Tilbehør: pommes frites, smørrystede ærter
*
Rør en sauce af mayonnaise, cremefraiche, estragoneddike, salt, peber, peberrod og sukker.
Tilsæt den finklippede persille.
Brun bøfferne i rygende varmt fedtstof, dæmp varmen og steg dem 2-3 minutter på hver side.
Drys med lidt salt og peber og læg dem i opvarmet fad.
Halver tomaterne og rist dem i samme fedtstof som bøfferne.
Læg ½ tomat på hver bøf og hæld saucen over i serveringsøjeblikket.
Pynt med brøndkarse og server pommes frites og smørrystede ærter til.
Bagte blommer
800 g store, faste blommer
3 spsk sukker
¼ knsp kanel
¼ tsk stødte nelliker
50 g skoldede, smuttede mandler
1½ spsk smør
Tilbehør: iskold cremefraiche eller Råcreme - se Tillæg
*
Halver blommerne, fjern stenene og læg dem med skærefladen opad i enkelt lag i smurt, ildfast fad.
Drys sukker og krydderier samt hakkede mandler over og dryp med smeltet smør.
Stil fadet 15 minutter i 200°C varm ovn - og server desserten varm med iskold cremefraiche eller råcreme.
Råcreme
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
rom, sherry
citron- eller appelsinsaft
2 dl piskefløde
*
Rør æggeblommerne hvide med sukkeret og smag til med rom, sherry, citron- eller appelsinsaft.
Vend den stiftpiskede fløde i umiddelbart før serveringen.
Variation: smag cremen til med vaniljesukker - ca. 1 tsk - i stedet for rom etc.