Logo

Baconbøffer på stegte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baconbøffer af hakketoksekød bliver i denne ret gjort mere spændende, idet retten laves i ovnen sammen med kartofler. Alt i alt et lækkert resultat.

 

500 g hakket oksekød
3 spsk rasp
1 dl vand
1 dl kaffefløde
salt
peber
1 spsk kartoffelmel
1 æg
lidt timian
1 løg
1 lille glas champignon
8 skiver bacon
12 rå kartofler
salt
peber
1,5 dl kaffefløde
smørklatter

Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter.
Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør.
Afsvales.
Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid.
Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ovnfast fad.
Overhældes med fløden.
Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200ºC i 15 minutter.
Kødet formes til 8 ovale bøffer.
Omkring hver rulles en skive bacon.
Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler.
Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225ºC i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille.
Serveres med 3 tomater og persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her