500 g hakket oksekød
3 spsk rasp
1 dl vand
1 dl kaffefløde
salt
peber
1 spsk kartoffelmel
1 æg
lidt timian
1 løg
1 lille glas champignon
8 skiver bacon
12 rå kartofler
salt
peber
1,5 dl kaffefløde
smørklatter
Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter.
Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør.
Afsvales.
Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid.
Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ovnfast fad.
Overhældes med fløden.
Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200ºC i 15 minutter.
Kødet formes til 8 ovale bøffer.
Omkring hver rulles en skive bacon.
Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler.
Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225ºC i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille.
Serveres med 3 tomater og persille.