Logo

Bålbøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksefars som 8 hakkedrenge
2 kg kartofler i tynde skiver
2 peberfrugter i tern
4 porrer i skiver
4 løg i skiver4 
tomater i skiver
krydderier fra sellerisalt til cayennepeber
friske krydderurter fx persille, dild, basilikum, timian, kørvel, rosmarin.
Salt og Peber
rulle alufolie
Fedtstof til smøring 

 
Tænd bålet i god tid, der skal være mange og gode gløder.
Riv alufolie i store stykker, der skal bruges 2 stk til hver bøf.
Halvdelen smøres med fedtstof.
På det smurte stykke alufolie lægges først et lag kartoffelskiver og grønsager, som krydres efter behag.
Herpå lægges en bøf, som også skal krydres.
Bøfpakken rundes af med endnu et lag kartofler og grønsager.
Det er meget vigtigt at huske salt og peber, da retten ellers vil smage temmelig fersk, pga. kartoflerne.
Alufolieen lukkes godt sammen, til en pakke som er helt tæt.
Pakkerne placeres herefter på de udspredte gløder i bålet, hvor de skal ligge 12 minutter på den ene side, og 12 minutter på den anden.
Det vil være smart at bruge æggeur, da tiden foran bålet er ren råhygge som nemt kan spolere tidtagningen.


Tilbehør: Flutes og smør

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her