1 kg oksefars som 8 hakkedrenge
2 kg kartofler i tynde skiver
2 peberfrugter i tern
4 porrer i skiver
4 løg i skiver4
tomater i skiver
krydderier fra sellerisalt til cayennepeber
friske krydderurter fx persille, dild, basilikum, timian, kørvel, rosmarin.
Salt og Peber
rulle alufolie
Fedtstof til smøring
Tænd bålet i god tid, der skal være mange og gode gløder.
Riv alufolie i store stykker, der skal bruges 2 stk til hver bøf.
Halvdelen smøres med fedtstof.
På det smurte stykke alufolie lægges først et lag kartoffelskiver og grønsager, som krydres efter behag.
Herpå lægges en bøf, som også skal krydres.
Bøfpakken rundes af med endnu et lag kartofler og grønsager.
Det er meget vigtigt at huske salt og peber, da retten ellers vil smage temmelig fersk, pga. kartoflerne.
Alufolieen lukkes godt sammen, til en pakke som er helt tæt.
Pakkerne placeres herefter på de udspredte gløder i bålet, hvor de skal ligge 12 minutter på den ene side, og 12 minutter på den anden.
Det vil være smart at bruge æggeur, da tiden foran bålet er ren råhygge som nemt kan spolere tidtagningen.
Tilbehør: Flutes og smør