Prøv
en dejlig varm suppe med mange grønsager og masser af smag. Grønt og godt.
Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid. 15 min. 4 personer.
#
1
stilk citrongræs
2½
cm frisk ingefær
2
fed hvidløg
2 spsk
soja
2 tsk
Sake eller tør sherry
1
lime
1 tsk
sukker
8½
dl vand
2 tsk
olie
2-3
gulerødder
100
g svampe
1
rød chili
100
g babymajs
50
g frisk babyspinat
100
g bønnespirer
*
Fjern
de yderste grove blade på citrongræsset, skræl ingefæren og pil
hvidløgsfeddene.
Snit
dem fint.
Læg
citrongræs. ingefær og hvidløg i en gryde, og tilsæt soja, Sake, limesaft,
sukker og vand.
Lad
det simre under låg i ca. 10 min.
Skræl
gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.
Rens
svampene, og skær dem i mindre stykker.
Snit
chilien i tynde skiver (uden frø og mellemvægge).
Rist
gulerødder, babymajs, svampe og chili på en pande med olie i 5 min., og tilsæt
spinat og spirer. Fordel grønsagerne i 4 suppeskåle, og si den varme suppe
over.
TIPS:
Sake (酒) (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik
fra Japan. Drikken laves af ris.
På japansk er sake ordet for en hvilken som
helst alkoholisk drik,
mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒),
hvilket betyder japansk sake.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin