Makrel har en god og kraftig smag, og kan derfor bære, at
blive krydret godt. Stegt med asiatisk krydret sojalage og serveret med ris er
det en perfekt hverdagsret.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: 20 min.
#
2-4 makrelfileter (600 g)
3 spsk olie
1 rød chili
1 spsk frisk ingefær
4 spsk sojasauce
1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser
salt
Tilbehør: kogte ris og citronskiver
*
Dup makrelfileterne tørre med ren køkkenrulle.
Skær hver filet i 2-4 stykker.
Steg fisken i varm olie på en slip let-pande i ca. 4 min. på
hver side ved middelstærk varme.
Læg først skindsiden nedad på panden, og hold evt. fisken
fladt ned mod panden med en palet, så skindet bliver sprødt.
Vend fisken, og tilsæt finthakket chili, fintrevet ingefær og
sojasauce.
Lad makrellen simre færdig.
Fjern evt. benene i midten af hver filet med en pincet.
Knæk den seje ende af aspargeserne.
Skær aspargeserne i stykker på 3-4 cm.
Kog dem i letsaltet vand i et par min sammen med rensede
radiser med top.
Topbladene kan spises, og behøver ikke skæres af radiserne.
Server de sojastegte makrelfileter med grønsager, kogte ris
og citron.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin