2 berberi-andebryster
1 pakke rucolasalat
2 hele skrællede rødbeder
2 store æbler (Belle de boskoop)
1 finthakket løg
Marinade:
2 spsk æbleeddike
2 spsk god olivenolie
2 tsk akaciehonning
salt og peber
Dressing:
1 bæger rygeost
1 bæger cremefraiche 38%
1 spsk dijonsennep
salt og peber
De skrællede rødbeder bages midt i ovnen ved 190ºC i ca. 40 minutter, til de er møre.
Rødbederne tages ud af ovnen og skæres ud i små firkanter, som måler ca. 1-2 cm på alle sider.
Æblerne skæres ud i lignende stykker.
Løget hakkes fint.
Andebrysterne brunes af på panden i lidt smør og steges færdig 6-7 minutter på hver side, eller 15 minutter i ovnen ved 200ºC. Andebrystet tages af panden og trækker 5-10 minutter.
Marinade:
Marinaden blandes ved at røre alle ingredienser sammen i en skål eller et fad med høj kant.
Æbler, rødbeder og løg blandes med marinaden, der trækker i ca. 30 minutter.
Dressing:
Dressingen røres nemt sammen, alle ingredienserne blandes til en klar og ensartet dressing.
Salaten anrettes på en tallerken på en bund af rucolasalat, med salaten anrettet på midten og med en skefuld dressing på toppen. Pynt evt. med lidt frisk basilikum.