Æble, kål og
peberrod er en skøn kombination, og sammen med andebryst har du ingredienserne
til en velsmagende middag.
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min. Fryseegnet. 4
personer
#
2-4 andebryster
salt og friskkværnet
peber
1 lille savojkål
Æblemos:
500 g æbler (gerne
madæbler)
½ dl vand
50 g sukker
(afhængig af æblesort)
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt
kardemomme
2-3 spsk friskrevet
peberrod
Tilbehør:
kogte kartofler
*
RIDS skindet på
andebrysterne i rudemønster, men undgå at ridse i selve kødet.
Steg dem med
skindsiden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 min så fedtet smelter fra.
Skru op og brun, til
skindet er sprødt. Krydr med salt og peber.
VEND andebrysterne,
og steg på kødsiden i ca. 15 min., til de er som ønsket: svagt rosa eller
gennemstegt. Lad kødet hvile i 5-10 min.
ÆBLEMOS: Skræl og
udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.
Kog æbler og vand
under låg i 5-10 min., til de er helt møre.
Mos dem med et
piskeris eller en stavblender.
Smag til med sukker
og krydderier, mens mosen er varm. Afkøl.
RØR æblemosen med
friskrevet peberrod.
SNIT kålen rundt om
stokken.
Kog den snittede
savojkål i 3-4 min. i kogende letsaltet vand.
Afdryp i en sigte.
SKÆR andebrysterne i
skiver og server med æblemos med peberrod, savojkål og kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin