Nyd en god
grillstegt burger med "det hele". Vi giver opskriften på en god
hjemmerørt mayonnaise - en færdigkøbt mayonnaise kan også bruges.
Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: ca. 10 min. 4 personer
#
Bøffer:
500 g hakket oksekød
1 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
Dressing:
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
lidt salt
2 tsk dijonsennep
3 tsk citronsaft
eller vineddike
2 dl neutralt
smagende olie
2-3 fed hvidløg
3-4 spsk hakket
persille
Endvidere:
3-4 faste tomater
1 rødløg
3-4 syltede agurker
4 burgerboller
1 dl tomatketchup
8 salatblade
*
1. Tænd grillen
mindst ½ time før brug.
Overfladen på
grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før du kan grille.
2. Dressing: Rør
æggeblommerne med salt og tilsæt sennep og citronsaft.
Tilsæt olien
dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør derefter resten
af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
Smag til med salt,
knust hvidløg og hakket persille.
3. Form kødet til 4
flade bøffer på 1 cm tykkelse.
Pensl bøfferne med
olie og brun dem på den varme grill.
Krydr med salt og
peber og steg bøfferne færdige ved middel varme ca. 4 min. på hver side, til de
er akkurat gennemstegte.
4. Skær tomaterne i
store både og grill dem på alle sider, til de er lune.
Pil rødløget og skær
det i tynde skiver.
Skær de syltede
agurker i skiver.
5. Varm bollerne på
grillen og flæk dem.
Smør bollerne med
tomatketchup og mayonnaise-dressing.
Læg dem sammen med salatblade,
grillbøf, syltet agurk og rødløg.
Nyd frisklavet med
de grillstegte tomatbåde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin