1 aborre på 5-600 g
1 stort løg
4 skiver/aubergine
½ courgette
8 cherry. eller små kryddertomater
Bredbladet persille
Basilikum
1 glas rødvin
Sherryeddike eller balsamico
Olie, smør, salt, peber
A. Del aborrefiletterne i to og salt dem.
B. Grovhak løget og steg det et par minutter i olie.
Hæld rødvin i, læg låg på og lad det koge til en tørkompot.
Hæld en sjat sherryeddikke ved og kog kompotten til væsken er fordampet.
Bland grov. hakket persille i kompotten.
C. Steg en centimeter tykke skiver aubergine på begge sider i hed olie.
Salt og peber.
Skær courgetten i små tern som steges let gyldne i lidt olie.
Skær tomaterne i mindre stykker og fjern kernerne.
Sauter tomaterne i smeltet smør i 4-5 minutter.
Salt let og bland med friskklippet basilikum.
D. Fiskestykkerne steges et minut på hver side i hedt smør.
E. lasagnen samles: På en varm tallerken anbringes en skive aubergine som toppes op med løg kompot.
Herpå anbringes en aborrefilet fulgt af en skefuld courgettetern.
Så igen en aborrefilet, der dækkes med aubergine toppet op med løgkompot.
Anret de stuvede basilikumtomater rundt om og server godt brød til.
Tips: Hvis man skal lave mere end to lasagner kan det være svært at holde dem varme. Saml alle lasagnerne på en smurt bageplade og sæt den nogle minutter i en varm ovn lige inden serveringen.