Gigot d'Agneau dit de 7 Heures
1 lommekølle
3-4 gulerødder
3 løg
10 skolotteløg
1 hvidløg
500 g chompignons de Paris
1 bouquet garnie
1 glas cognac
½ l. hvidvin
2 l. lammefond
100 g røget bacon
150 g smør
Salt, peber
Udben lammekøllen, men bevar "skæftet".
Krydr med salt og peber.
Brun køllen sammen med benet i et fad i ovnen ved 180ºC i 30 minutter, så den begynder at give lidt saft fra sig.
Hak imens grønsagerne i mindre stykker.
Tag køllen ud af ovnen.
Læg grønsagerne i fadet og lad simre ca. 15 minutter.
Læg køllen oven på grønsagerne sammen med bouquet garni og bacon i tern.
Deglaser med cognac og hvidvin.
Hæld lammefond på, dæk fadet og stil tilbage i ovnen.
Lad nu køllen småstege ved 120ºC i 7 timer, men husk at dryppe den hyppigt med skyen undervejs.
Tag køllen ud, hæld saucen gennem et dørslag, reducer og pisk de kolde smørtern i.
Server lammekøllen med fx friske grønsager eller med en Gratin de Capucins, kartoffelskiver i lag med frisk spinat og svampe.