1 –1 ½ kg små ål gerne bundteål
ca. 1 dl mælk
1 – 1 ½ dl hvedemel
salt, friskkværnet peber
ca. ¼ tsk muskat
1 –1 ½ dl olie til stegning
2 store bundter frisk persille
ca. 6 fed hvidløg
citronbåde
Drys de istandgjorte ål med salt, og lad dem trække 10 min. skyl og tør
ålene meget omhyggeligt, både ind og udvendig.
Skær ålene i ca. 7 cm. lange stykker.
Dyp hvert stykke i mælk og krydret hvedemel.
Brun ålestykkerne hastigt på hver side i rigeligt olie i stærk varme.
Dæmp varmen og steg ålene 5–7 min. på hver side.
Steg 10–12 stk ål ad gangen. Tag dem op med en hulske, og ryst olien godt af.
Læg dem på fedtsugende papir.
Hold ålestykkerne varme evt. i ovnen ved 100ºC, og ovndøren på klem, så
ålene ikke bliver bløde, mens resten steger.
Bland hakket persille og finhakket hvidløg.
Anret ålestykkerne i en stor dynge på et varmt fad, og drys
persilleblandingen over.
Server med citronbåde og evt. flødekartofler.