600 g små stegeål
1 spidskål eller savojkål
200 g ærter
20 g smør
½ l fløde 13%
Lage:
¼ selleri
½ l vand
1 gulerod
2 skalotteløg
1 mellemstor persillerod
1 spsk sorte peberkorn
1 mellemstor porre (kun det hvide)
50 g sukker
saften af 2 citroner
salt, peber, muskat
Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så
kålen lige hænger sammen.
Kog kålen næsten mør i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har
konsistens som en letjævnet sauce.
Smag til med salt, peber og en anelse muskat.
Til lagen skæres grønsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og
der skrues ned for varmen.
Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min.
Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække.
Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.