Der er jagtsæson for
vildænder og hjorte fra september til januar, og det er en dejlig afveksling
fra det opdrættede kød, vi almindeligvis spiser og så er det ofte både mere
smagfuldt og mindre fedt.
Vildand med savojkål og svampe
Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid:
ca. 45 min. Fryseegnet. 4 personer
#
2 gråænder eller
andre vildænder (plukkede og rensede)
eller 1 stor kylling
eller hane
50 g smør
1 dl hvidvin eller
vand
salt og friskkværnet
peber
Savojkål med bacon:
1 savojkål
100 g røget bacon
200 g svampe (fx
bøgehatte)
Tilbehør:
brød eller kartofler
*
DUP ænderne med
køkkenrulle.
Brun dem i smør på
alle sider i ca. 10 min. i en tykbundet gryde.
Tilsæt vin eller
vand, og krydr med salt og peber.
Steg i ca. 40 min.
under låg.
Stik i lårene med en
kødnål.
Kødet er gennemstegt,
når saften er klar og ikke rød.
SNIT kålen i
strimler.
SKÆR baconstykket i
terninger.
STEG baconstykkerne
i en tykbundet gryde, til fedtet smelter fra.
Tilsæt kålen, og
steg under omrøring.
Tilsæt evt. lidt
vand, hvis det bliver for tørt.
STEG de rensede
svampe på en tør pande i nogle min.
Bland dem med kål og
bacon.
SKÆR brystkødet fra
benene, og skær det i skiver.
Server vildanden med
kål, bacon og svampe og evt. brød og kartofler.
Bagte blommer med creme
Blommer til dessert? Ja, det smager fantastisk godt! Server også
gerne med lækker creme, og du har en super velsmagende dessert, dine gæster vil
glædes over.
Arbejdstid: 15 min. Bagetid:
ca. 20 min. 4 personer
#
8-12 store blommer
2 spsk sukker
1 dl hvidvin eller
hyldeblomstsaft
200 g cremefraiche
18%
2 friske æggeblommer
2-3 spsk flormelis
*
VASK blommerne, og
prik dem med en gaffel.
DRYS sukker i bunden
af et ovnfast fad, og hæld vin eller saft i.
Læg blommerne i
fadet, og sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min., afhængigt af hvor modne
blommerne er.
ØR cremefraiche med
æggeblommer og flormelis.
SERVER de lune
blommer med cremen.