Logo

Stegt og gravad krondyr med syltede blåbær...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt og gravad krondyr med syltede blåbær, ristede kastanjer og kanelsauce
(4 personer)

# Ingredienser 
750 g afpudset krondyrfilet delt i to stykker
1 æble
½ fennikel
200 g babyspinat
100 g kastanjer
salt og peber
Krydderier til gravning:
50 g stødt fennikel. 100 g brun farin. 25 g salt. 50 g dildspidser
 
Glaserede løg:
1 rødløg
100 g flormelis
 
Syltning:
250 g sukker
2½ dl vand
2 mandariner i både
1 stk stjerneanis
25 g blåbær
1 karde­mommefrø
¼ tsk st. kanel
 
Kartoffelduchesse:
2 bagekartofler
½ dl æggeblomme
½ dl cremefraiche
25 g valnødder
 
Sauce:
¼ tsk st. kanel
4 dl brun glace
50 g smør

* Tilberedning 
Gravad krondyr: Det ene stykke krondyr graves i stødt fennikel, brun farin, salt, og dildspidser på køl i 2 døgn.
 
Glaserede løg: Skær rødløget i meget tynde ringe.
Læg dem på en bageplade, sigt flormelis over og lad stå til tørre - blot på køkkenbordet - i 1 døgn.
 
Syltning: Kog en sukkerlage på vand og sukker. 
Giv mandarinbådene et hurtigt opkog i halvdelen af sukkerlagen tilsmagt med stjerneanis.
Kog blåbærrene i resten af sukkerlagen tilsmagt med kardemomme og kanel.
 
Kartoffelduchesse: Kog kartoflerne møre og kør dem på foodprocessoren med æggeblomme og cremefraiche.
Smag til med salt og peber.
Tag halvdelen af mosen op og kør resten med val­nødder.
Smør de to slags kartoffelmos ud i lag oven på hinanden i en bakke, 
bag i ovnen ved 180 ºC i 20 min.
Udstik mosen ved servering.
 
Sauce: Kog den brune glace med kanel og mon­ter med smør.
 
Skær æbler og fennikel samt kastanjer i tern.
Sau­ter i olivenolie og tilsæt frisk babyspinat.
Steg det ferske stykke krondyr i olie ca. 3 min på hver side og lad hvile i 10 min.
Trancher kødet og skær den gravad krondyrfilet i tynde skiver.
Anret med al tilbehøret.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her