Logo

Rågebryster med svampesauce og flødekartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Rågebryster med svampesauce og flødekartofler

Råger kan man ikke sådan lige gå til sin slagter eller vildt­handler og købe. Er man jæger, eller ven med en sådan, er det ikke svært at finde dem. De er nemme at flå brysterne af, og det er det eneste kød, vi skal bruge til denne ret. 4 pers.

# Ingredienser

Brysterne fra 12 råger.
Svampe: 
kantarel og champignon er gode hertil, men alle vilde, 
spiselige svampe kan naturligvis anvendes.
¾ l piskefløde.
50 g god mørk chokolade.
Smør, olie og cognac
 
Flødekartofler:
2 kg pillekartofler
0,5 l piskefløde
Salt, peber, revet muskat

* Tilberedning
Beregn 3 bryster pr person. 
De er ikke store, men i en 3 retters menu vil det være passende med 2 stk pr næse.
Før de brunes på pande i smør og olie, tørres de godt af, drysses med salt og peber, og 
lægges på panden i det nu bru­nede fedtstof.
Vend brysterne, så de får en fin stegeflade på begge sider.
Læg dem til side, men hold dem overdækket nær varmen.
På den varme pande sauteres nu svampene, og piskeflø­de tilsættes. 
Dette koges ned til en cremet sauce.
Den mørke chokolade brækkes i små stykker og tilsættes under omrøring; 
den smelter hurtigt og giver smag, fylde og farve til saucen, som bliver nougatfarvet.
Cognac tilsættes og der sma­ges til med salt og peber.
Kødsaften, som nu har samlet sig under brysterne, hældes i.
5 min. før servering, lægges de lune rågebryster i svampesaucen og varmes igennem.
 
Flødekartofler
Letkogte og pillede kartofler skæres i skiver, lægges i et ovnfast fad. Piskefløde hældes over.
Der krydres med salt, peber og muskat.
Bages i ovn ved 220ºC indtil det tykner og bliver lysebrunt i kanten. Spar endelig ikke på fløden.

TIPS: Andebryst, kylling eller andre vilde fugle kan tilberedes på samme måde, dog er det nødvendigt at lægge kød fra søfugle i mælk natten over. Dette for at dæmpe den kraftige vildtfug­lesmag, som kan være for fremtrædende hos netop søfuglene. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
522613-05-2016 19:56:13 Steen
Smager himmelsk sammen et godt glas rødvin
522513-05-2016 19:56:11 Steen
Smager himmelsk sammen et godt glas rødvin

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her